Құймақ

40 минут и  4 порции

Описание

Құймақ — қышқыл жұмсақ қамырдан әзірленетін шағын, қалың, майға қуырылатын тағам. Дайын құймақтың қалыңдығы — 5—6 мм. Құймақты дастарқанға қаймақпен, тосаппен, балмен қояды.

Способ приготовления

  • 1.Ашытқы жылы сүтке немесе суға езіледі де, ұнға қосып қамыр иленеді. Ол көтерлу үшін 15-20 минут жылы жерге қойылады да, тұз, қант қосылады.
  • 2.Сондай-ақ өсімдік майы құйылады. Сөйтіп тағы да көтеруліге қойылады.
  • 3.10-15 минуттан кейін қамыр араластырылмай, шетінен ас қасықпен алынып, ыстық табаға аз-аздан құйылады да, аударылыстыра отырып, екі жағы бірдей қуырылады.
  • 4.Дастарқанға әкелерде құймақтың үстіне қаймақ, бал, ерітілген сары май құюға болады.
Asylzhanka
рейтинг: 281
Понравился рецепт? Поделитесь с друзьями
Tweet
Нравится

С этим блюдом можно приготовить

Наурыз коже
3 с половиной часа
Жент
15 минут
Қуырған бидай
20 минут

Похожие рецепты

Гречневые блины с грибами

Рецепт гречневых блинов - отличной альтернативы пшеничным, если собираетесь их подавать с несладкими начинками, например,...

00:606
VkusnotaРейтинг 1429