Жент

15 минут и  5 порций


Описание

Жент - қыста қатпайтын, жазда бұзылмайтын әрқашан дәмі мен нәрін сақтайтын, соған орай көшпелі халықтың дастарқанынан үлкен орын алған, қазіргі техникалық прогресс заманының өзінде құнын жоймаған ұлттық тағам.

Способ приготовления

  • 1.Жент жасалатын негізгі өнім - сөк. Оны жасау әдісі қарапайым. Сөк диірменге немесе аз-аздан кофе ұнтағышқа тартылады. Келіге салып түйіп жармалауға болады.
  • 2.Содан соң үстіне сары май, қант, ірімшік ұнтағы, мейіз салынып, жақсылап араластырылады.
  • 3.Содан кейін ыдысқа салынып, беті тегістеледі де, салқын жерге шығарылып қойылады.
  • 4.Жент кесіп-кесіп, тарелкаға салынады да, шай дастарқанына қойылады.
Asylzhanka
рейтинг: 159
Понравился рецепт? Поделитесь с друзьями
Tweet
Нравится

Похожие рецепты

Қуырған бидай

Қуырған бидай - көшпелі халықтың дастарқанынан үлкен орын алған ұлттық тағам.

00:203
AsylzhankaРейтинг 159
Жент

Жент - своего рода десерт казахской национальной кухни, готовящийся из талкана (перемолотых зерен проса -...

00:301
AsylzhankaРейтинг 41
Чизкейк \"20 лет независимости\"

Этот, казалось бы, американский десерт, приобрел вкусовую независимость и по-особенному зазвучал на казахстанских просторах. И...

bon-appetitРейтинг 1