Ингредиенты
- 1.5 л. сүт
- 0.5 л. су
- 200 гр. тары (бір кесе)
- 1 ст. л. сары май (ас қасық)
- 1 ст. л. қант (ас қасық)
- 1 ч. л. тұз (шай қасық)
Описание
Сүт қатылған тары көже - сүттен дайындалатын қазақ ұлттық тағамы.
Способ приготовления
- 1.Тары алдын-ала дайындалады.
- 2.Қазанға су құйылып,тұз салынады. Сөйтіп, сөк 10-15 минут қайнатылып, шала пісіріледі.
- 3.Үстіне сүт құйылып, тұз, қант салынады да, тағы да 15-20 минут қайнатылады.
- 4.Дайын болған көжеге сары май қосылады.