tauhid.kz
Ингредиенты
- 2 ст. л. күріш (ас қасық)
- 100 гр. кеспе
- 200 гр. су (2 кесе)
- 2 ч. л. сары май (2 шай қасық)
- 5 гр. қант (татымына қарай)
- 5 гр. тұз (татымына қарай)
Описание
Сүт қатылған күріш көже - қазақ ұлттық cүттен дайындалатын сұйық тағамы.
Способ приготовления
- 1.Күрішті жуып,су құйылған кастрюльге салады да 3-5 минут пісіреді.
- 2.Сонан соң кепсермен сүзіп алып,қайнап жатқан сүтке салады. Сөйтіп, 30 минут қайнатады.
- 3.Пісті-ау деген кезде тұз салып, қант қосады. Дайын болған көжеге сары май салады.