Тауық етінің қуырдағы

40 минут и  4 порции

Описание

Тауық етінің қуырдағы - оңай әрі дәмді тағам.

Способ приготовления

  • 1.Тауқтың жүні жұлынып, отқа бір-екі қайтара ұсталынып үйітіледі. Іші жарылып, ішек-қарнынан тазартылады, басы мен сирағы кесіледі. Қанжылым суға жуылады.
  • 2.Отқа қойылған қазан қызған кезде май салынады. Май еріп, қайнай бастағанда оған кесектеп туралған тауық еті дөңгелектеп кесілген пиязбен қосылып қуырылады.
  • 3.Тұздалып, бұрышталады.
  • 4.Сәл қуырылған соң сорпа құйылады да, қазанның қақпағы жабылып бұқтырылады.
  • 5.Піскеннен кейін қиярмен, помидормен әсемделіп, дастарқанға әкелінеді. Гарнир ретінде көк бұршақ немесе үрме бұршақ пайдалануға болады.
Asylzhanka
рейтинг: 281
Понравился рецепт? Поделитесь с друзьями
Tweet
Нравится

С этим блюдом можно приготовить

Похожие рецепты

Фаршированные перцы

Фаршированный перец - одно из самых любимых летних блюд. Готовится быстро и съедается так же...

01:30
VkusnotaРейтинг 1429
Куриные колбаски

В куриных колбасках важно качество, никакой химии. И тогда вкусное, быстрое и красивое блюдо вам...

00:204
ВладимирРейтинг 108
Рибай-стейк с запеченным картофелем

Запеченный картофель придает привычному ресторанному блюдо некую "домашнесть", если можно так выразиться. Сочетание двух простых...

00:302
МагияКухниРейтинг 439
Куриное филе со шпинатом и картофельным гратеном

Гратен - так красиво называют красивую и хрустящую корочку, самое важное в приготовлении гратена, правильно...

00:272
МагияКухниРейтинг 439
Курочка Масала

Куриное мясо содержит витамин В6, поэтому полезно для сердца. А содержащиеся в нём белок и...

00:252
МагияКухниРейтинг 439
Шакшуша с колбасками

Вкусный, красивый и сытный завтрак - яичница с овощами и колбасками - шакшуша.

00:202
VkusnotaРейтинг 1429